Over ons

Over ons

Welkom bij Brassband Pro Rege

Sinds onze oprichting op 27 augustus 1924 in Heerenveen hebben we een rijke geschiedenis achter de rug. Wat begon als een fanfare orkest is uitgegroeid tot een bloeiende brassband die dit jaar haar 100-jarig jubileum viert. Al een eeuw lang zijn we een trotse en levendige vereniging, met een speciale focus op de jeugd en muzikale ontwikkeling.

Wij durven met trots te zeggen dat we ‘de leukste brassband van Nederland’ zijn. Met 3 volwaardige orkesten, het A-orkest en het B-orkest, en het C-orkest, bieden we een plek voor muzikanten van alle niveaus.

Ons A-orkest, onder leiding van Anne van den Berg, heeft al meerdere malen het Nederlands kampioenschap behaald. Ons B-orkest, onder leiding van dirigent Hendry van Loo, staat bekend om zijn positieve invloed op de groei van jong en oud binnen de band. Hendry leidt naast het B-orkest ons ontwikkelingsorkest: het C-orkest. De C-band bestaat uit beginnende muzikanten die enthousiast zijn om een instrument te leren bespelen. Bovendien bieden we een jeugdopleiding aan, die wordt verzorgd door onze vakkundige koperdocente Martine Reijenga. Haar muzikale begeleiding is gericht op het ontwikkelen van de toekomstige generatie muzikanten.

Bij Brassband Pro Rege staat passie voor muziek en gezelligheid centraal en we kijken ernaar uit om nog vele jaren samen te musiceren en te groeien!

Bestuur

Het bestuur van Brassband Pro Rege wordt gevormd door de volgende personen:

Bert Henneveld – Voorzitter
Janienke Knol – Secretaris
Cor Jan de Graaf – Penningmeester
Jolanda Bergsma – Algemeen Bestuurslid
Lianne Hovius – Algemeen Bestuurslid
Jorrit ten Hoeve – Algemeen Bestuurslid

Ons clubgebouw

Onze vereniging heeft een eigen clubgebouw waar we bijzonder trots op zijn. Ons gebouw is gevestigd op de Binnenweg 3c te Heerenveen en beschikt over alle faciliteiten die een muziekvereniging nodig heeft. Meer informatie over ons clubgebouw? Stuur ons gerust een mail.