B-orkest

Pro Rege B

Pro Rege B is hét bloeiende jeugdorkest van onze vereniging. Het staat sinds september 2022 onder de enthousiaste leiding van dirigent Hendry van Loo en is een gezellige club.

Het plezier in het samen muziek maken staat bij het B-orkest centraal. De meeste leden van het B-orkest zijn nog volop in muzikale ontwikkeling. Daarnaast zijn er enkele ervaren leden. Het is een enthousiaste en gezellige groep. Het orkest verzorgt ieder jaar meerdere optredens, bijvoorbeeld bij het verenigingsconcert en het federatieconcert.

De band repeteert op donderdagavond van 19:00 tot 21:00 in ons clubgebouw.

Speel je een koperen blaasinstrument of ben je slagwerker en lijkt het je leuk eens mee te komen spelen? Neem gerust contact op of kom eens langs om te kijken op de repetitie!

Dirigent

Hendry van Loo

Hendry kwam al op zeer jonge leeftijd in aanraking met muziek; orgel, piano, hout en koper blaas-instrumenten. Deze instrumenten werden bespeeld door zijn vader broers en zussen. Vanaf zijn achtste levensjaar speelde hij mee in de plaatselijke vereniging o.l.v. zijn vader Henk van Loo Sr. Zijn studie directie hafabra heeft Hendry bij zijn vader gevolgd en met goed gevolg afgesloten met de bijvakken piano en saxofoon. Vrijwel gelijktijdig begon hij de praktijk te verkennen en binnen korte tijd werd hij dirigent van vier verenigingen. Als docent directie HaFaBra was Hendry verbonden aan de Kreato Hogeschool in Thorn. Ook heeft hij als gastdocent workshops directie HaFaBra verzorgd aan het ArtEZ conservatorium Enschede. Daarnaast gaf hij de cursus assistent-dirigent voor KCG/ArtEZ in Arnhem, samen met collega Harrie Janssen.

Bezetting

Chantal Busstra
cornet
Nathan Everts
Cornet
Bert-Jan Beenen
Es-cornet
Niels van Zessen
Cornet
Vera de Haan
Cornet
Sigrid Wolthuizen
Cornet
Kirsten Wolthuizen
Cornet
Kasper Beenen
Cornet
Andrin Kok
Cornet
Ylva de Vries
Bugel
Fardau Elzinga
Althoorn
Alisia Stevens
Althoorn
Joris Postma
Althoorn
Fokke Zandbergen
Bariton
Janienke Knol
Bariton
Levi Zandbergen
Euphonium
Idsard Kloosterman
Trombone
Ruurd Visser
Trombone
Bert Henneveld
Bastrombone
Meine Zandbergen
Es-bas
Marco de Vries
Es-bas